Hva sier Leger om Bemer

"Jeg skulle ønske at bruken av BEMER-terapi ville bli mer utbredt innenfor helsevesenet. Det ville være til stor fordel direkte i frontlinjen når skader behandles. Jo tidligere man tar i bruk behandlingen, desto raskere begynner skadene å heles. Pasienten ville skånes fra unødig smerte, rehabilitere seg raskere, og det ville også innebære besparelser for samfunnet,"

 Lege Ulla Rytökoski, understreker viktigheten av at stoffskiftet i cellene fungerer effektiv

Ulla, pensjonert Med Dr, har hatt en lang karriere, hovedsakelig med pasienter som lider av muskuloskeletale symptomer. Gjennom hennes tiår lange karriere har hun innsett at skader og symptomer, samt rehabiliteringen av dem, er knyttet til forstyrrelser i mikrosirkulasjonen og lymfeflyten.

 

Skjelettskader fører til utslipp av vevsvæsker og blod i det intercellulære rommet (rommet mellom cellene)

Uavhengig av om skadene på skjelettet, for eksempel på rygg- eller nakkepartiet, er store eller små, fører de ofte til lokale skader også på vevsstrukturene. Skadene fører til utslipp av vevsvæsker og blod i rommet mellom cellene, hvor de forårsaker trykk og kompresjon.

 

Når vev komprimeres, forstyrres deres normale metabolisme, slik som mikrosirkulasjonen og lymfecirkulasjonen. En følge av dette er at opptaket av oksygen og næringsstoffer til vevet reduseres, samt også fjerningen av avfallsprodukter fra dem. Dette innebærer en forverring av forutsetningene for helbredelse. Skadene forårsaker altså vevshevelse og trykk i det intercellulære rommet, noe som vanskeliggjør helbredelsen av skadene og dermed starter en ond sirkel!

 

"Aktivering av mikrosirkulasjonen og den lymfatiske sirkulasjonen er viktig," påpeker Ulla.

For å akselerere mikrosirkulasjonen og den lymfatiske sirkulasjonen brukte Ulla behandlingen BEMER fysikalsk vaskulær terapi ved sin praksis i noen år før hun gikk av med pensjon. Årsaken var at mange kunne få hjelp av BEMER-terapien ved å få lindring for sine akutte smerter. Det hindret dannelsen av arr etter vevsskader og avverget kroniske smerter. "Når terapien stimulerer en forstyrret mikrosirkulasjon, forbedres stoffskiftet i vevscellene, og helbredelsen kan begynne," beskriver Ulla effekten av terapien.

 

"Jeg skulle ønske at bruken av BEMER-terapi ville bli mer utbredt innenfor helsevesenet. Det ville være til stor fordel direkte i frontlinjen når skader behandles. Jo tidligere man tar i bruk behandlingen, desto raskere begynner skadene å heles. Pasienten ville skånes fra unødig smerte, rehabilitere seg raskere, og det ville også innebære besparelser for samfunnet," konstaterer Ulla.

 

Forståelsen for viktigheten av både mikrosirkulasjonen og den lymfatiske sirkulasjonen øker hele tiden i takt med at mer forskningsdata akkumuleres. "Studier har vist at forstyrrelser i mikrosirkulasjonen kan knyttes til mange kroniske sykdommer fra diabetes til demens. Hjernens eget lymfesystem, det glymfatiske systemet, ble oppdaget for noen år siden, og nå studeres betydningen av lymfevæskestrømmens forhold til mange ulike sykdommer som hjerne degenerering og hjerte- og karsykdommer," forteller Ulla.

 

Begynte med å prøve fysikalsk vaskulær BEMER-terapi i 2015

Ulla har vært interessert i mulighetene med mange ulike terapier og har også ønsket å prøve dem selv. "Jeg ville se hvordan behandlingen blir gjort i praksis og hvordan det ville føles å bli behandlet selv," sier hun. Med denne teorien prøvde hun også soneterapi en gang i tiden og fikk en veldig god erfaring med den.

 

Den dyktige soneterapeuten anbefalte at Ulla også skulle sette seg inn i BEMER-terapi og anbefalte at hun skulle delta på en BEMER-utdannelse for leger i 2015. Under utdannelsen viste en sveitsisk lege fra et internasjonalt team en film tatt på cellenivå om hvordan mikroblodkar og lymfekar fungerer og samarbeider sammen. Dette var et fantastisk øyeblikk for Ulla. "Jeg fikk se en avbildning som så ut som jeg hadde tenkt meg! Jeg innså også at vi nå er nær ved en innovasjon som kan være til hjelp mot mange plager."

 

Ulla bestilte hjem en BEMER for å prøve, og hun merket raskt at behandlingen hadde både en oppkvikkende og velgjørende effekt. Kroppen hennes restituerte seg også raskere enn tidligere fra ulike påkjenninger. "Jeg returnerte låneapparatet, skaffet ikke umiddelbart en egen fordi jeg ville ta meg tid til å tenke og følge opp hvordan jeg følte meg. Uansett, så ble bruksstansen ganske kort fordi avbruddet i terapien førte til at trettheten kom tilbake, og det var nettopp den jeg ønsket å bli kvitt. Jeg bestemte meg for å kjøpe en BEMER for meg selv for å opprettholde mitt daglige velvære."

 

Bekkenbruddet helbredet på halve den normale tiden

Ulla har egen erfaring med en skade og restitusjon fra den. For tre år siden falt hun i skisporet i Ruka, Finland, og resultatet var et tverrgående brudd på bekkenbenet og en stor blødning i vevet. Ortopeden spådde en rehabiliteringstid på åtte uker for at bekkenet skulle leges ordentlig. Ulla begynte umiddelbart med en effektivisert bruk av BEMER-terapien, det vil si at hun behandlet bekkenet ved å både ligge på underlaget og ta lokalbehandlinger på området to til tre ganger per døgn.

 

"Jeg kom meg relativt raskt, og innen fire uker var jeg tilbake til en vel fungerende tilstand, det vil si på halvparten av tiden ortopeden hadde forutsett, og uten smertestillende. Etter fire uker kunne jeg bevege meg godt og kunne til og med bære ved og vann til hytta mi," forteller Ulla om sin restitusjon.

 

Til BEMER-paradiset hver dag – og selv hunden Helmi vil dit."

"Jeg vil ikke avstå fra denne gode behandlingen, jeg bruker den hver dag. Når barnebarna er på besøk, konstaterer de at mormor går til BEMER-paradiset når jeg skal ta min behandling. Det er en god beskrivelse av denne behandlingen," sier en fornøyd Ulla. Også barnebarna kan få behandling hvis de ønsker å slappe av, og en av dem fikk nylig god hjelp med BEMER for en nakkeskade.

 

Familiens malteserhund Helmi er også en ivrig bruker av BEMER-terapi. "Det går ikke an å ta sine BEMER-behandlinger alene, for malteseren Helmi vet med utrolig nøyaktighet når BEMER-terapien skal begynne. Hunden kommer raskt gjennom døren for å kunne være med og ta behandling på underlaget!" sier en smilende Ulla. Hvis BEMERen ikke er på, er ikke hunden interessert i underlaget, selv om Ulla skulle ligge på det. "Jeg har altså testet det. Hunden vil ikke ha selskap, hun vil ha behandling!"

 

 

 

Dr. Mikko Nenonens erfaringer og synspunkter om Bemer

Mikko Nenonen har oppnådd mye i løpet av sitt liv, og hans erfaring og bredde av kunnskap er imponerende. Han har arbeidet som lege ved en helsestasjon, som assisterende overlege, og som helse- og sykepleieekspert for Finlands Läkarförbund, blant annet. Han har også deltatt i prosjektet "En Fungerande Hälsocentral" og Läkarförbundets eHealth-arbeidsgruppe.

 

Forutinntatt bekjentskap med ulike typer behandlinger

I tillegg til kostholdet har Mikko Nenonen kunnet fastslå at også muskel- og leddpleie samt soneterapi er behandlinger verdt å forske på. "Takket være min bakgrunn og kunnskap har jeg en relativt fordomsfri holdning overfor ulike typer behandlingsterapier. Jeg vil egentlig ikke snakke om komplementære behandlinger. Jeg foretrekker å tenke at de er fullgode behandlinger i seg selv – det er bare ikke forsket nok på dem. Man trenger også flere studier, og dermed finansiører, for disse studiene," konstaterer Mikko.

 

I begynnelsen av 2018 hjalp Mikko til med å tømme en slektnings dødsbo da han kjente at han fikk ordentlig vondt i hoftene. "Jeg løp opp og ned trapper i flere dager, og det gjorde ikke godt for hoftene mine. Det ble utrolig vanskelig å gå, rett og slett," forteller han.

Røntgenbildene viste ingenting, men senere på høsten fant man aseptisk nekrose (benvevsdød forårsaket av dårlig blodtilførsel) i toppen av begge lårbenene.

Broskene begynte å brytes ned da benvevnadens mikrosirkulasjon svekket seg, og som en følge av dette forsvant leddspalten litt etter litt. Tilstanden var naturligvis veldig smertefull og vanskeliggjorde all bevegelse. Da ble Mikko nødt til å ta i bruk krykker og smertestillende midler for å kunne bevege seg.

 

BEMER-terapi til unnsetning for hoftesmerten

"På høsten 2018 lånte min kones søster ut sin BEMER til meg, og etter det avtok smerten noe, og jeg kunne redusere bruken av smertestillende legemidler. I begynnelsen av 2019 kjøpte jeg min egen BEMER-utstyr, ettersom mine erfaringer med BEMER hadde vært så gode," forteller Mikko.

"Jeg dro på en ukes reise til Georgia med krykkene, og under en tur til Lappland kunne jeg til og med gå på ski et par timer om gangen – så godt tok BEMER-terapien bort smerten! Effekten var helt tydelig."

På skituren til Pallas fjellene i Lappland var BEMER med, og den ble brukt regelmessig hver dag, samt lokal behandling for begge hoftene.

 

Rask restitusjon etter hofteoperasjonen

Røntgenbildene viste imidlertid at hofteleddene var nær ved å kollapse, så det var på tide å bestille tid for operasjon. Operasjonen ble utført på en spesialistortopediklinikk, Coxa i Tammerfors, i juni 2019. Den gikk bra, og snart etter operasjonen begynte Mikko å rehabilitere seg med hjelp av BEMER-terapi, isposer samt antiinflammatoriske legemidler. Han gjorde også mye muskeltrening.

Restitusjonen var også mye raskere enn vanlig. Normalt tar det omtrent tre måneder å komme seg etter en slik proteseoperasjon, men Mikko tok allerede imot sine pasienter på mottaket etter bare én måned.

 

"BEMER med på mottaket"

"Min erfaring med BEMER-terapi er at den fungerer eksepsjonelt godt som smertelindring, og at den fremskynder restitusjon etter ulike typer inngrep. Den akselererer også restitusjonen etter idrettsprestasjoner."

Mikko anbefaler BEMER-terapien også på sitt mottak som en støttebehandling sammen med andre behandlinger. "Ifølge min legeetikk er det viktig å bruke alle behandlingsmetoder som kan være til hjelp og støtte for mine pasienter. Fremfor alt bør behandlingen alltid være pasientstyrt," sier Mikko ettertenksomt. Den første behandlingen kan tas allerede når pasienten kommer inn til sin vanlige time. Det finnes en BEMER på mottaket til bruk og demonstrasjonsformål.

 

 

Hva er Bemer?

La oss tenke på kroppen vår som en stor by. Vi har mange bygninger (celler), veier (blodårer), og biler (blodceller). Noen av disse bilene leverer oksygen, mens andre tar med seg avfall ut av byen. I en ideell verden går trafikken jevnt, men noen ganger blir det trafikkpropper, og bilene beveger seg sakte eller stopper opp helt.

Dette kan hindre effektiviteten til byen vår, altså kroppen.
En BEMER-enhet generer pulserende magnetiske felt, litt som en usynlig bølge, som er ment til å hjelpe trafikken i byen vår til å strømme bedre. Bedre trafikkstrømning betyr at flere oksygen- og næringsstoffer når bygningene, og mer avfall blir fjernet.


BEMER-teknologi er beskrevet av noen som en hjelp til å forbedre fysiske prestasjoner, redusere tretthet, mer energi, bedre søvn, og bidra til generelt bedre velvære. Det er imidlertid viktig å bemerke seg at denne teknologien ikke er en erstatning for tradisjonelle medisinske behandlinger.


Bemer er et sertifisert som medisinsk utsyr og brukes i over 4000 klinikker og sykehus over hele verden. En nylig studie fra NTNU bekrefter de positive effektene Bemer kan ha på helsen din.

 

Bemer Studier

 

GRATIS PRØVETIMER!

Vi har så sterk tro på at forbedret mikrosirkulasjon kan gi deg økt livskvalitet at vi nå tilbyr deg dine 2 første behandlinger GRATIS! Ta kontakt for å avtale tid i dag!

Ring eller send melding. 46694709

Mail: post@helseboost.com


Artikkelen er basert på intervjuobjektets egne erfaringer, som ikke nødvendigvis kan generaliseres til andre mennesker. Konsekvensene av bedre funksjon av mikrosirkulasjonen er individuelle og avhenger av kroppens situasjon.

 

 

 

0
Feed

Leave a comment